Propac werkt samen met een aantal beschutte werkplaatsen

Een Beschutte Werkplaats is in de eerste plaats een onderneming die op dezelfde manier functioneert en dezelfde concurrentiebehoeften heeft als ieder ander bedrijf. En net zoals ieder ander bedrijf loopt ook een Beschutte Werkplaats het risico te verdwijnen als het niet aan die vereisten voldoet. De mensen die er werken, zijn echter wel anders en het is dankzij overheidssteun dat deze bedrijven gepast op die verschillen kunnen inspelen.

Een Beschutte Werkplaats is dus bovenal een sociale onderneming die aan iedereen die de wens koestert om te werken, de mogelijkheid geeft om zich ten volle te ontplooien. Wij zetten ons in om onze medewerkers bij Ateliers du Monceau en de andere Beschutte Werkplaatsen steeds opnieuw interessant werk te bieden. We besteden extra aandacht aan hun opleiding, zodat ze ook de mogelijkheid krijgen om persoonlijk te groeien en vorderingen te maken. Opleidingen op de werkplek zijn natuurlijk altijd noodzakelijk en ze zijn even belangrijk bij ons als bij een klassiek bedrijf. Maar wij hebben daarnaast ook nog andere, specifieke prioriteiten die rechtstreeks zijn gelinkt aan de werknemers van ons bedrijf. Zo willen we hen helpen om ook in het dagdagelijkse leven beter met problemen te leren omgaan (lezen/schrijven, hun budget beheren).

Het sociale aspect van een Beschutte Werkplaats vertaalt zich natuurlijk in extra kosten voor de aangepaste structuur en werkplaatsen, de lagere productiviteit van de werknemers, het vrij hoge absenteïsme, ...

 

Bezoek de website van Ateliers Jean Del'Cour

Ateliers Jean Del'cour

Ateliers Jean Del'Cour is in 1965 opgericht en telt momenteel meer dan 400 medewerkers, allen bijgestaan door gekwalificeerde begeleiders.

Elke dag geven onze professionele collega's blijk van efficiëntie en motivatie, binnen en ook buiten de muren van ons bedrijf. Ze werken in sectoren en diensten die variëren van verpakking, bekabeling, machinale bewerking en lassen over het onderhoud van tuinen en parken tot het schoonmaken van sociale woningen en andere.

Het bedrijf is actief in de sociale economie en werkt zowel op plaatselijk als op nationaal niveau samen met een groot aantal vaste partners. Daarnaast werkt Ateliers Jean Del'Cour dagelijks voor internationale groepen.

Ateliers Jean Del'Cour heeft verschillende productievestigingen die strategisch in het hart van de Euregio zijn ingeplant. Zo zijn er Ateliers in de onmiddellijke nabijheid van Liège Airport, de Trilogiport van Luik en de autosnelwegen.

Bezoek de website van Ateliers du Monceau

Ateliers du Monceau

De vzw Ateliers du Monceau werd opgericht in 1985 en is een tweetalige beschutte werkplaats waar de communicatie in het Frans en in gebarentaal verloopt.

Het bedrijf is gevestigd in Grâce-Hollogne en telt vandaag meer dan honderddertig werknemers. De meesten daarvan zijn doof of slechthorend.

Ateliers du Monceau werkt met goed opgeleid en gekwalificeerd personeel en is in de eerste plaats gespecialiseerd in de houtsector.

Het blinkt vooral uit in volgende bewerkingen :

 • Zagen, schuren en machinaal bewerken van hout en panelen ;
 • Verpakking in hout en panelen (palletten, chassis, kroonlijsten, kisten, gekartelde kepers... ;
 • Inkisten van te transporteren materiaal;
 • Herstellen van palletten of kisten ;
 • Bouwen van tuinhuisjes ;
 • Binnenschrijnwerk (plaatsen van deuren en plinten, inrichten van wandkasten, plaatsen en renoveren van parket ;
 • Vervaardigen van akoestische panelen en stadsmeubilair ;
 • Houtskeletbouw ;
 • Allerhande werk in onderaanneming.
 •  

  Bezoek de website van Val du Geer

  Val du Geer

  Val du Geer geeft mensen met een handicap de kans om zich te ontwikkelen en bouwt tegelijk een economische activiteit uit van de hoogste kwaliteit.

  De mindervalide medewerkers hebben toegang tot :

  • een sociaal statuut en werkzekerheid, dankzij een arbeidsovereenkomst
  • een gegarandeerd loonniveau
  • gepersonaliseerde arbeidsvoorwaarden

  Val du Geer is een van de tien beschutte werkplaatsen die de provincie Luik rijk is.

   

  Mosacier, partner van Propac

  MOSACIER is een staalservicecenter, gespecialiseerd in de opwaardering van overtollig staal.

  Als filiaal van Arcelor Mittal wordt Mosacier bevoorraad met bekleed en onbekleed staal uit de fabrieken van de groep.

  Mosacier produceert op maat gesneden platen, stroken en slitbanden, alsook ontolied materiaal.

  Onze afwerkingsafdeling Mosem produceert metalen verpakkingsproducten en gesneden en geplooide producten.